my page

Senin, 06 Desember 2010

UCAPAN DARI SAYA....

SELAMAT MENYAMBUT AWAL TAHUN

MAAL HIJRAH YANG KE-1432

SEMOGA DENGAN TAHUN BARU INI,

MENDAPAT LAGI KEBERKATAN,

MANFAAT, KEJAYAAN,

DAN PERUBAHAN DIRI KE ARAH YANG LEBIH BAIK..

INSYA-ALLAH...

p/s: kali ini juz ucapan je la yer...tak sempat nak tulis panjang2..cz dah malam i i need to sleep..kalau x tak leh plak bangun subuh esok...tak pasal2 jadi dosa pertama dalam tahun baru...huhu....

Sabtu, 04 Desember 2010

demi Masa...



assalamualaikum

Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian - Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar. ( surah al'asr)



masa berlalu begitu pantas..sekarang dah masuk bulan 12, ini bermakna 2010 akan mnutup tirai tak lama lagi...apelah yang aku buat dalam tahun ini, adakah ada perubahan yang lebih dari aku...atau sama saje...apelah aku memanfaatkan setiap detik waktu yang berlalu..masa yang berlalu selari dengan umur...ini bermaksa aku pun bakal menginjak ke usia yang lebih dewasa,so..adakah pemikiran aku selayaknya seperti orang dewasa yang matang dan boleh memutuskan susuatu dalam hidup atau masih masih perlu bimbingan keluarga...yupp..kadang-kadang kita perlukan pandangan dari orang yang lebih makan asam garam kehidupan..supaya tidak tersasar dari landansan...

bulan 12 ini juga bakal bulan terakhir aku mengikuti gold gym...sudah sampai masanya aku menumpukan matlamat utama aku sejak datang ke indonesia...ialah...mengaut sebanyak-banyak ilmu untuk menjadi doktor yang UNGGUL!..
sedih memang sedih...pergi gold gym bukan sekadar berexercise jer...tapi aku belajar sesuatu ..berjumpa dengan orang macam2 perangai..kadang2 penampakan violence tapi hati baik, kadang2 sebaliknya..so aku rasa tidak wajar kita mengadili seseorang dengan tampak mata kasar tanpa mengenali diri seseorang...

lepas ini tak de lah cerita2 pasal hip hop, kelas combat , rpm, trainer yang hansome2..ahahha...semuanya berganti dengan penyakit endemik, pasien2 macam2 perangai, suster yang galak, doktor yang semuanya die je yang betol, on-call dan macam2 lagi...tapi itulah real life seorang doktor..

hampir 10 bulan menari hip hop aku rasa cukuplah untuk memuaskan hati dan hobi ak kot...kalau gian lagi lepas ni...jawab nyer menari lah sorang2...kalau tak pon...aku ajar lah sepupu2 aku yang masih kecik2 tu..ahahha....nampak hari itu ak ajar lagu GEE SNSD cam suker jer....hehhehe..

sebab dah nak berpisah dari gold gym maka aku pon foto bareng la sama mereka...buat kenag-kenangan...hehhe...
me n vivi


aku n lidyabrennan



all da hip hop members



ak n feni


peter da choreographer hip hop n me


me in narcism..haha


video

Kamis, 25 November 2010

AlhamduliLlah..rezeki Allah

assalamualaikum...

akhirnya..setelah 4-5 hari berhempas pulas menyiapkan PBL..siap juga...huhu...harap-harap esok dapat present dengan baik dan teratur...smoga lidah aku ni lembut dan tidak tersasul2 menyebut perkataan2....tapi tak sure lah nak present Bi terus ke indonesia...slide dah buat dalam bahasa inggeris..tapi sebab aku punyer bahan kene explain..kang diorang tak faham susah plak kan...uhuk4...

My new precious treasure
semalam, dengan tanpa perancangan yang rapi aku telah beli hnset samsung MONTE touch skrin...segala application yang aku nak semua ada dalam phone ni...boleh laa..kira hampir lengkap cita rasa aku..ehhhehe...walaupun samsung tak de dalam list aku..tapi sebab die smart aku beli dengan blur nyer..sebab tak plan kot...lawak laa kejadian semalam...naseb baik la mas tu baik...hehhe..
mula2 memang kekok sket..touch2 ni...kene menggunakan extrapiramidal jari..hahha..sentuhan halus dan tepat diperlukan untuk mengendalikan skrin..hahha
mula suker...tapi bila dah beli excited tu jadi laten excited plak...budak2 ni plak excited..hahha..lawak laa...
semalam pergi care4...aku beli botol air ngn sudu tuk hadiah budak2 yang tak dapat lagi...lega bile dah bagi...next tym belum tentu bagi..so bg laa taun ni...

HOmeSICK..adoiii..
tadi aku chat dengan nuri...tibe2 rasa nak balik plak...adoii..aku pn usha tiket balik...dengan rasa tidak percaya ade promosi airasia!!!...terus aku meompat kegembiraan...sebab ade chance nak balik..terus aku jumpe rita..esok boleh laa transer duit kat bank rita...hehhe..nak balik..nal balik!!..tapi ak tipon abh dlu...abh kata bole nnt die masuukan duit next month..yeah3...byk nyer pkai duit bln ni...hehhe..

Selasa, 23 November 2010

pREPAration oF OSCE moDE!






assalamualaikum..
osce tinggal beberapa hari lagi..harap-harap dengan masa yang ada dapat la recover pelajaran hampir 3-4 tahun ni..adeii....yess!..i can do IT!!...

walaupun tensen2 blajar , makan kena jaga gak..so sambil blja kite masak2..so xdelaa tensen..tubuh yang sehat datangnye dari makanan yang sehat dan gaya hidup yang sehat..=D...


bihun sup daging+sayur..



hmmm...oklaaa...hehhe..jnji kenyang n sehat.=)


akhirnya tercpai gak sup ayam ginseng aku...



nmpak x ginseng tu..warna putih cam halia..tapi konsintensi die cam radish pstu kelat2 sket..

sedap...!!hehee

Kamis, 18 November 2010

1st tym nek bas blik husada DAN selamaT hari AIdlilADha!!








cahaya keimanan..hehhe


mai dan aimi yang tidak kelihatan..

suasana dalam bas..ok2 je...xdelaa buruk sangat..
kamacetan yang tidak dapat dielakkan..

1,2,3, go...!!

aku dan nini..!


salam aidil adha...disambut di bagi raya di kedutaan besar MALAYSIA

hehhee...banner raya qurban..


kambing bakal disembelih utk qurban raya...sabo yer...korg cnform msuk syurga x mcam kami2 nih...huhu

tym dan atul orang kuat jamuan raya anak malaysia ...


kami lagi di kedutaan malaysia...tngah tunggu lauk siap masak..hehe

tetaplah kau senyum di syurga....

Allahu akbar Allahu akbar...
kami2 tengah tulun siang daging!
punyer laa serius muka aku...concentrate..pisau tumpul mmg cmtu...adeii..




Sabtu, 13 November 2010

tammaT sudah Blok occuptional medicine..

Assalamualaikum...

hari ni cuti2 di rumah...ni laa msanye mgnhabiskan masa dengan bersantai dalam bilik..hehhe... semalam santai giler kot..tgk citer korea smpi buhsan...nseb baik smlm de gak orang nk p care4....so baik p sbelum tamat megasale...tapi xde laa borong sakan pon..beli sikit2 je...sebab tak list...barang yang aku nak beli tak beli tapi beli barang lain pulak...tapi yang penting semlm aku beli herbs cina..aku beli cendawan telinga tikus...leh la aku try masukkan dalam dalam sup ayam nanti..hehhee...ginseng alamtnye mahal laa..tak dapat kot kat sni..tibe2 aku teringatkan ibu shim semalam..kalau tahun depan die n family jadi p korea balik...leh laa aku pesan ginseng...heheh... tak dapat ginseng aku beli la cereal ginseng...and ak try makan / minum....hurmm...rasanyer agak pelik lah..huhuhu...myb 1st tym makan kot..memang rasa ubat...huhuhu...tapi kalau balik malaysia kedai sengsei cina ntah2 ade...hahah.. tengah malam semalam lapar giler...tapi tak kan nak makan...akhirnya aku tido dalam keadaan kelaparan....huhu...craving at a middle of da night...hohoho..ape tak nyer...semalam aku makan ape erk...kite review sbntar nyer:

sarapan:
aku bangun kul 9 kurang lebih..bangun2 jmpe rita, mai and Ibu kat dapur...rita kata die buat karipap...so gooreng laa kalau nak makan... aku makan 4 biji karipap kot..

tengah hari:
oleh krn masih kenyang.. ak x makan sangat..cume aku turun kejap dan pergi kat ruang tamu...hmate aku tgh berborak...ak dijamu karipap lagi...aku makan 1 biji jer..

petng /malam:
sebab aku tak makan properly...aku rasa cam agak2 lapar tak lapar..daging yang aku dah perak dengan kicap teriyaki td tengah hari...aku grill..pastu aku rebus jagung dan karot serta kukus sawi keriting..aku makan2 camtu sambil tgk citer...ALhamdulillah kenyang..


adakah nmpak sedap....??hehe


sebelum...


selepas..licin...hehehe



so smlm aku makan main2...after balik care4 aku makan sweet potato..tp kongsi ngn ni2..sebab cam dah kul 9 lebih malas lah nak makan betul2...tibe2..kul 1 bak tido rasa klparan pulak...tp x leh laa makan...akhirnya aku pon tiso sambil membayangkan menu2 makanan tuk esok hari dan sterusnya...punye laa smpan lapar smpai pagi ni...mimpi pulak best kan...aku tersedar sebab lapar..tp sebab mimpi best aku smbung lagi tido..hahah... pagi ni aku makan roti bakar 3 keping ...amik ko!..pastu makan cereal ginseng...kenyang dah..tak jadi p gym pagi ni...aku p petang la..hehhe..



herbs...lupe plak nme die..huhuh

tammaT sudah Blok occuptional medicine..

Selasa, 26 Oktober 2010

DOnor Darah dan bAnjiR


Assalamualaikum..

Minggu lepas aku telah join real humanity program yaitu menderma darah....huhuhu...setelah beberapa ahri aku tak gi gym gara-gara nak simpan tenaga dan Hb mantainance...dengan bangganya aku telah selamat emnderma darah buat julung kalinyaa...punye la lama...awal tahun hari tu nak derma tak lepas sebab HB rendah, 11g/dl....memang tak lepas...nak kata ade kelainan darah takdelah...sebab aku gi gym ekstrim kot dan diet yang agak melampau kot....so sebab nak derma darah punyer pasal..aku simpan tenaga dan buat preparation awal...nah..!! HB aku 13.3g/dl maaa...hebat tak....pagi2 aku dah buat sup ketam nak makan after balik dari donor...memang peluang aku kot....aku kira orang yang last leh derma sebelum tutup sebab hari jumaat orang na solat jumaat so kena tutup awal sket..aku pergi ngan tym....tapi HB die rendah so tak lepas...nervous juga lah...dah orang last..sume dah kemas2....buat cuak jer....sebab 1st tym so 250 ml jer...next ym 500 ml lak kot..
.



terpaksa amik gmbo tangan sndr...sebab tym sibuk bual nng mas puskesmas...huhuhu

balik2 minum sup ketam ngn makan suplement fe....pastu tidur....kul 3 lebih kenelah ready gi gym sebb 3 ari aku tak p gym...huhuu,,lemak2 sumer dah berkumpul..sebab combat agak eksrtim sket.....so aku terpitam lah jugak ..so aku tak dapatlah all out sangat..nanti ntah spe2 ntah angkat aku nanti...tak pasal2 popular...ahahhaa...

kul 6 aku p solat pasru makan sket...aku makan miyatako yang dah lama nak beli2 tapi tak dapat beli...pastu dah gain energy balik...leh laa g hip hop plak..!! yezzaaaa...

kali ni hip hop macam terrer lah juga sebab sama ngan hari isnin punyerr..so leh laa narsis sket..ahahha...siap bagi 2 grup lagi...after hp hop balik dan beli lah buah....sebab buah dah nak abes...bila dah kurang darah ni nafs makan bertambah...agak lah..tak tau laa betul2 bertmbah atau psiko atau PMS... tak larat dah....asek nak makan je skrg....terpaksalah aku beli buah dan sayur banyak2 sebab nak kompensasi karbohidrat...nak tak nak kenelah kurangkan KH juga walaupun makan jumlah yang banyak...
dah macam sungai dah....huhuhu

sekrang musim hujan..so bila nak pergi gym petang susah laa...semalam aku dah siap2 nak pergi dah....beg sume dah siap..memang kalau balik dari kelas ..terus nak p...tapi hujan teruk giler sampai banjir...bila tak jadi p CL tak dapat lah aku nak beli capsicum....huhuu..baru nak buat spegeti cheese..postpone la lagi....hari ni pon aku tak p..sebab hujan juga tapi tak banjir lah...kalau hujan kat belakang cl becak...so kasut kotor lah pulak...nak pergi malam...tym nak belaja...banyak nak kene studi sblum exam dan melawat kilang...huhuhu..


harap2 esok tak hujan ..kalau tak 3 hari aku tak p gym minggu ni...huhu..

balik2

Selasa, 19 Oktober 2010

HYe bloG!!...long tyM nO C...(^.^)



ASSALAMUALAIKUM...

lme nyer aku tak update blog...macam2 berlaku sejak 3-4 minggu ni ni....
yang pertama....alhamdulillah segala eprancangan berniaga di banung berjaya...dan ada la bawa untung sket..hehhee....suker2....suker giler...walaupun 1st tym...tanpa bekalan pengalaman..jual2 makanan dan air berjalan ngn lancar...hehhehe...penat..memang penat...


tapi bila mengenangkan orang ramai order beli air ngn roti bakar, jeli chomell ...tak jadi penat....makin semngat plaks....yang paling tak disangak jumpa adek2 INDRAMAYUR...tak sangka ada parent hntr anak diorang blja kat jawa timur dari form 1 lagi....siap pakai dollar lagi....huhuhu....tapi xpelaa kalau mampukan...yang penting diorang berjaya dan tahu jalan kerjaya masa hadapan....

sejak internet rumah stop...aku dah jarang online....ni pon sempat tak smpat jer update kat labkom UKRIDA..hehhee....best juga....surau pon dah tmbh 1...besar sket dari dulu...dan ada AC...kan bagos...!...

hari tu ladtop rosak...abes 1,6 juta aku..huhuhu.....tapi xpelaa ..de guarentee....baru brpa hari pakai..dah rosak balik..huhhu....tp x pelaa...de guarentee kan..asal jgn rusak bnde lain dh laaa....terpaksa lah aku tmpang ladtop nini tgk citer brilliant legacy.....adoii!!....bile tgk kat bilik orang ni...sush laa nk tgkap feeling sket...ahahhah!!!...smlm aku katam kan terus citer tu..senang sket...xdelaa aku terpikir lagi...psal nk tgk citer ni..smpai aku tak pergi gym dah...so ...hari ni msT pergi gak....ak rsa cm dah gemuk balik jer...hohohoh....

hari ni sbb nak jimat punyer pasal...kiteorang bawa bekal rama2...oleh kerana nasi aku ni cerewet so aku kenela masak awal2.....kalau tak hari kenalah aku makan lauk jer....after abes tgk citer smalam ..bru laa masak stew daging...hehhee....sedap2....kalau stew memang daging je laa sedap....stew bnde lain kureng sket....daging de lagi half...so....tak tau laa nak masak pe plak....corn cream pon de lagi....sayur2 baru beli...aku igt nak buat ayam ginseng laa....mahal tak ginseng kat sni....sehat sket...hahahha...

skrang dah masuk blog baru....occupational medicine...huhuhu...rasa cam berada di blok IKM n IKK plak....tapi bile pkir3...jadi doktor kat kilang pon ok gak...selama ni tak prnah plak aku terpikir.....yang aku tahu doktor kat hospital, doktor tentera n doktor sukan jer....hurmmmm...
bila pikir kan..kalau la kilang bapak aku maju...dan bertmbah maju....dan banyak pekerja..jd doktor under kilang bapak aku pon x per...ahahha...

pe pon bak kata rita....jaid doktor utk negara dlu....baiklah...!!...ahahha..

Rabu, 06 Oktober 2010

Ujian itu hikmah....

assalamualaikum...

lama dah tak tulis blog...ALHAMDULILLAH...naseb baik internet ok...ni pon x tau tahan smpi kul bperr...nak dapatkan internet ni smpaikan terpaksa korbankan waktu tidur nih..huhuhu....naseb baik dah tido tadi petang...hehhee......best..dah laa hujan..tapi plan nak p gym tadi petang tak jadi...2 hari aku tak pergi nihh...aiyyakk...!

ujian 1st

baru je balik dari malaysiaa...aku dah demam selesemaa..tak tau laa sungguh vunerable diriku ini...cuaca bukan nyer lain sangat...tapi xpa laa...

ujian 2nd

baru je baik demam aku kene diare.....3 hari gak baru baik...tu pon dah makan oralit lah ape lah..mula2 malas gak nak makan ubat...tapi tak larat nak ulang alik bilik-toilet....naseb baik rumah ak besar cam rumah makwang..kalau tak memang duduk sebelah toilet lah jawabnyer....mula2 ingtkan sebab minum nascafe...tapi bila dah lebih 4 kali memang sebab aku makan stew aku laa...ingatkan perut aku dah tahan denga air paip kat sini...memang silap besar....huhuhu...

ujian 3rd
latop aku memang dah lama rosak...tapi aku tahan jer sebab cam leh buat keje lagi...tapi sebab skrin die menyempit nak tengok cerita tak besh...latop je dah melayang 1,6 juta aku..kalau tak leh smpan beli hanset...adeiii...1 jta dah bayar duit gym tuk 3 bulan...leh plak naik harga akhir2 tahun ni...macam 2 hal..naseb baik laa ni last aku bayar...last smpi bulan 12 je laa..pastu aku stop ..prepare nak koas...huhuhu..

bulan ni memang tak leh menyimpan....mintak2 laa jual air kat bandung games nnt leh beli broadband...internet kat rumah ni hilang timbul..bayar tuk 1 bulan ..pakainyer...1 minggu pon x sampi 3 kali...

Senin, 20 September 2010

haihhh.. maCAm2 jaDI!...



assalamualaikum..

ni adalah detik2 percutian aku selama aku di bumi Malaysia..huhu..

30/8/10-4/09/10..

aku tak jadi balik esok sbb takut lambat tak terbagi hari antara jumpe mmber ngan balik rmah parent aku...gerak dari rumah nini agak lambat..pulka tu macet giler2...!..sebab semua pakat balik berbuka puasa kat rumah kot...aku dak cuak dah takut terlepas bas plak..pulak tu bas aku letak paling hujung sekali..punyer laaa...pe lagi berlari lah aku...sampai tak sempat beli makanan berbuka puasa...naseb bek de kuih bulan...hahhaa...jadilaa..dah jmpe pakcik bas aku tuh..aku cakap nak beli air jap...kang terceik plak makan kuih bulan tadi...die kata...p beli air ea jgn buat air.....hmm...tau laaa...x ramai pon yang balik kota tinggi..aku amik sit agak belakang...laju gak bas ni....lam kul 9 lebih aku dah smpai kota tinggi...abah pon tak sangka aku smpi cepat...tergesa2 die amik aku dr tempt kerja..perjlnan ke air tawar 1 jauh laa juga...
rupe2nyer abah stay umah atuk la slma ni..atuk tak kasi pindah sbb die suh abah maintainkan kje tu dlu...tgk cara keje abah mmg penat..p kul 7 pg-12 mlm...kdang2 lebih dr kul 12...klu free mlm p mancing...hurmmm...tp mn p duit2 tak tau laa...mula2 ak tak bpe biasa dgn umah atuk dengan bilik air die...nak wuduk pn ssah...bukan aku tak bersyukur tapi diorang msak tak sedap lngsung...adei....aku msak lagi sedap kot...xpe laa...nilaa peluang aku diet sket2..ahhaha...
bosan gak laa tggal umah atuk ..tak wat ape2...tgk tv smpi pening kpl aku..nak jogging panas....tai bila hujan lg laa tak leh keluar...huhuhu..lam 1mnggu ni sekali je aku jogging...sekli aku jalan kaki smpi bazar...dah laa aku amik jln jauh...smpi umah dah nak berbukaa...tp besh....tgk2 kg orang..
aku blik pontian ikut kwn abh yang tggal kat benut...pak cik azman name die...die mmg ulang-alik de benut-kota tinggi...spnjang prjlnan ke sanglang asyik gelak je....kelakar betol...rmbut dah beruban tp kulit cam muda...rupe2nyer satu umur ngn abah...tapi sebab perangai die cam tu tmpk lagi muda...hmm...

4-9hb 2010..

smpi umah tgk mak tgh gentel kuih ..huhuhu...ingtkan msk buka dh siap...kul 7 bru start msak..tp smpt...hebat tak..mak aku msak cpt jer...tp sedap!...pastu aku kuarkan laa air free aku yang dpt dari flight MAS hari tu...leh wat berbukaa...agaknyer tekak ni tak rase makann lagi..so air tu pon rse cma masam2 pahit...huhu...
lam beberapa hari menjelang raya ni busy giler...mak aku tibe2 nak buat kuih...tak pernah2 be4 ni..die kata bahan ade..oven pon ade....beso pulak tu..kalau beli lg mahal..tp tu laa buat kuih mmg lagi puas..tapi penatnyer spe nak kiraa..huhuhu...aku awal2 dah cakap tahun ni aku tak nak pasang carpet hijau tuh...kena beli juga tikar getah baru...mak kata duit tu mmg ada tapi wat bajet baju raya aku...tapi aku kata tak pelaa ..aku tak berbaju raya baru pon tak pe asalkan rumah berbaju...huhuhu..sangkingnya pengorbanan aku...!ahhaha..so tahun ni raya aku pakai je laa baju raya 2 tahun lepas...masih cantik pon...kebaya lagi tau!..memang penat giler kemas rumah makwang tu....dah laa besor...n tak pernah pasang tikar getah tapi buat je laa..naseb baik apit ade...kalau erin ade kureng sket laa...hohoo..bak kata semua orang dalam rumah kena buat kerja sebab tak cukup tngan..tu pon mak aku kena buat burasak orang lagi...macam mane laa mak aku tak naik angin....

malam raya..

malam raya lah paling best tapi paling penat dan paling busy...busy masak..busy balas msj orang..busy nak main bunga api...tapi..sesuatu yang tak kau duga terjadi...dan benda tu mmng nak terjadi...adoii...ade je slack kalau aku baluk raya...pelik btol laa..

erin panggil aku suh tgk puding cocktail..dah jd blom..masa tu aku tgh wat pe ntah dengan hnset aku...yang pnting mase aku nak masukkan hnset lam kocek aku sambil mata aku tgk puding tu...tiba2 hnset aku tergelincir dr kocek dan masuk ke dalam kuah daging kicap mak aku yang lazat...adei....msukknya xde laa smua tapi half je...aku lap2 masih ok..tapi bngun2 sok dah collaps dah hnset aku...patut laa alarm tak dengar...geram btol aku...hari raya tak berhnset...dah la aku dah janji nak call orang..semua no ade kat situ plak tu...so aku tebak2 je laa spe call aku...
petang tu juga aku p hntr bengkel..3 hari hnset aku still tak dpat btolkan juga...last2 aku p hntr pontian..tp mula2 aku cakap hnset aku msuk air...tp die tau kot kalau minyak...

raya pertama

cam biasa laa..group marhaban datang...kali ni cpt sebab diorang nak habiskan be4 msuk solat jumaat...pagi2 hujan...tp pastu ok...so cuaca beshlaa..redup jer..kelam kabut juga..sebab aku tak biasa handle group marhaban..pulak tu apit p beraya kat darat plak tak ikut marhaban group laut...akulaa...hangin btol...nseb baik laa bachok ade..( makin lama makin hnset 2 pupu aku ni..ahhaha...)..lgi pon buat buffet..tu yang aku kena jadi waitress smntra..haihh..
senang sket buat buffet..tak yah banyak2 basuh pinggan..happy giler aku...hehhehee...

malam tak buat ape...mak kata cik li blik rya ke-3..tup2..malam raya kedua dah balik dah...tu yang kiteorang main bunga api...cik pidah pon ade balik sekali...mlm tu kiteorang p beraya p umah sedare2 sebelah rumah...tapi dpat 2 buah rumah jer...sampai umah intan tersangkut sampai tak p umah cik aji...ish2..berbual punyer berbual sampai 11 stgh..

raya kedua..

kiteorang beraya umah mak long hari ni...nek dan tok busu pon ade...hehehe..pe lagianak beranak bergaya pakai bulu mata palsu..hahaha....terkelip2 kelip mata ...aahhaha....aku takde la makan sangat kat umah mak long sebab dah kenyang..makan meehun sup jer...lagi pon dengan period cramp lagi...pagi aku dah telan 2 biji panadol sebab pagi2 dah sakit...pastu kat umah maklong telan lgi sebiji....sambil2 tu aku on9 sekali kat umah maklong..hehhe..

raya ketiga...

tak p mn...tunggu orang dtg umah...yang pnting my-X dtg berya ngan mak die...aku bru je tau yang mak die n die join bisnes mak...dan die dah keje berkaitan ngan komputer laa...kebetulan latop aku ni bermasalah...leh laa kot dapat murah kalau die tolong formatkan...tp sbab aku nak cepat die juz format camtu je...tak betul kan penyakit komputer aku ni...huhhu...
mula2 aku malu2 gak tp wat biasa2 jelaa..ahahhaa...

raya keempat..



hari ni plan p umah kat johor... p umah cik nora makan tengah hari pastu p umah tok busu...aku penat giler sampai terlelap kat kerusi goyang...huhuhu...aku balik ngan mak long tapi xdelaa terus balik rumah...kiteorang p jusco...mak long laa p beli pe ntah....brang2 perempuan...aku ngan yana ushar selendang...banyak yang comel2...rasa cam nak beli semua jer..tapi aku beli 4 pon cukup laa...hari tu be4 raya aku beli 1 ...so skrng de 5 cmpur 1 yang wat sendiri...hehhe..banyak tak..?..beshnyer...aku try msuk etude house...aku tgk laa produk die..act mahal sbnrnye...tp sbb aku dah terbiasa dengan nilai besar so aku anggap rm25 tu murah...hoohoh...terus beli...tp sbnrnye bagus pon....

raya kelima..
hari ni aku, apit, nuri, nabil dan hasif planning nak tgk wayang n karaoke...lam kul 4 -5 ptg laa kiteorang bertolak...hehhee...besh juga keluar ....tapi karaoke takdela banyak sgt lagu...sbb karaoke pon nak tunggu sampai wayang nanti...kiteorang tgk resident evil...besh2...sbab aku suka citer action kot...balik lambat gak...be4 balik budak2 ni nak makan..so singgah laa jap warung..aku juz minum je...dak2 ni yang makan...balik2 aku terus upload gambo lam FB..penting tu...ahahha...


raya keenam...

pagi ni aku beraya ngan kawan plak...beshnyerr...excited sebab lama tak jumpa mmber skolah telok kerang...selama ni tgk kat FB jer...semua dah cun2 n hansem...cuaca pagi hujan renyai2...mndung jer...sampai telok kerang aku dah pening dah...sebab aku konfius rumah wani mana satu...last2...aku p umah afiq...naseb baik nabil tolong hantarkan...tp kena gak bagi duit jajan...ish2...afiq pon dah lain..gemuk sket...dari situ aku afiq dan zati ke rumah iman...jumpe diorang kat sana...terharu giler jumep semuaa...hehhee.....13 rumah kiteorang p termasuk rumah aku..tu pon rumah aku half je yang p ...tu pon abis balik dr bukit indah...nadiah hantar aku sekali...memang besh laa..asek gelak jer...apin punyer lawak wat aku sakit perot gelak...tulaa..berguna gak saiz kpl beso die...ahhahaha....diorang yang cakap..bukan aku...=P..


raya ketujuh...
aku , mak, apit dan uyun p beraya umah cik tini dan azlan...tp azlan takde kat rumah laa..cik tini bagi udang ngn siakap...hehhee...ingtkan nak p rumah nek unggal tp die tak de....cik ngah buat open house ..so nek unggal kat situ..semua de kat situ la pokoknyer...so nmpak gaya kenala naik johor lagi...hohoho....smntra nak tunggu petang kiteorang p rumah cik Ucu...jmpe pakcik aku sorang ni..lama dah x jmpe...anak pon dah berderet....hahhaa...bual dalam bual...cik Ucu cakap abah de datang masa raya pertama..punyelaa aku bengang sebab die tak btw aku..kan senang bg tau takdelaa aku nak susah2 nek kota tinggi...kan leceh...bru aku pikir nak p esok...kalau camtu tak jadi laa aku p ...malas laa..kecik ati tau...dah laa semua sedara datang...dah laa lama aku tak jumpe diorang....tak pasal2 gara nak jmpe sedare sampai pak Ucu pon bw laa kiteorang p johor..umah cik rozi, cik ngah ngan cik Yah...huhuu....tapi masa jumpe cik rozi terharu giler...sbb 3 tahun tak jmmpe die...aku tgk die nangis..aku pon nk nangis sekali...adeii...tp blom lg...hehhee...
xdelaa lama sngat ..kejap jer...sbb nak p umah cik yah plak...jmpe kak iza n abg lan...mak yah , cik hamid dan anak2 nya sekali...

otw balik rumah dah cam lalok dah....smpi mak n aku2 sekali terlelap kat traffic lamp..ahahha..nseb baik kete seblah die tekan minyak smpai mengaum kete..hahahha..tu yang tersedar tu....bile dah ngntuk dah tak heran dah hnsem ke tak hnsem ke lantak laa...hahhaa..
smpi umah lam kul 3 am...adeii...

raya ke-8..

semua adek2 aku ade..erin amik cuti bbrapa hari..suke ati die jer...adei...pelik aku..menu kiteorang hari ni ubi rebus dengan belacan hantu..hahaha...sanggup ni nek moto jauh2 beli ubi..ahhaha...naseb baik sedap...mmg berhntu laa blacan mak...!hahha..smpai beli 2 kali..tu pon ubi rebusan pertama tak abes...tulaa semua tamak...aku makan byk gak..tp panas2 laa sedap makan...bile dah sejuk dah mula keras...
malam keluar jap ngn mak amik duit sebab esok dah nak gerak balik...aku tak sempat beli ape2 pon nak bw balik kali ni..dah laa naik KLM..20 kg tu..tak bw byk rsa rugi plak...huhuhu..smbil tgk citer salina..aku pon kemas beg...

raya ke-9..

pagi2 be4 balik aku ngn mak ziarah kubur...bacekan fatihah tuk ambok ngn makwang..sayu je suasana....oleh kerana hnset rusak adek aku bg pinjam hnset die...terharunyer aku..huhuhu...abah kata nak masukkan duit beli hnset...hmmm..tgk je laa bile die nak masukkan...
nek bas ingtkan cik tapa dah siapkan sit aku..rupnyer tak..sit aku blkang sekali..tu pon lam klmbu...cam katil kecik laa...dah laa blknag..duk paling blknag...pening kpl aku..yan pnting spnjnag perjlnn aku tak tidur laaa..sbab blkng sekali tu pon de sit kosong..so aku duk situ..sblh aku pon student gak...student masak2....mula senyap je...pastu bila dah berckap x nak stop plak...smpai hujan tempias plak tu...lama2 malas aku nak layan...

aku dah risau dah..sbb aku xde no sorang pon..semua no kat hnset lama...adei...cmne ntah..naseb baik faizul call aku...die ngan gede tolong carikan no nini...thnks la gede...!.ahahaha...
susah gak dgn brang banyak nek bas...last aku p jelatek nek teksi jer...kat situ akak nini ambik...penat giler...aku ingtkan faizul blik tg karang mlm ni...rupenyer die ikut gede balik melaka kul 7 mlm...aku cam pikir cam tak sempat nak jumpe...hurmmm..try tanya ni2...ok jer...tiber2 sedare ni2 datang plak...dah x leh kluar...xdak cara lain..aku depa datang p umah nini..beraya sekali..ahahha..bincang punyer bincang akhirnya datang gak depa umah ni2...hahhaha...yang beshnyer faizul cakap aku dah kurus...huahuahua..tu yang aku nak dgr tu...hehhee...dah makan2...pastu tgnkap gambo...pastu diorang pon balik ke mlka..hmm..


raya ke-10..

lam kul 1 lebih dah gerak p KLIA..sbb takut jam ..pastu jauh gak perjlanan..lam 45 minit..
1st tym nek KLM besh gak laa...fasilitas die besh..tp aku tak leh pakai spnuhnye...tapi aku agak kelam kabut ...tak tau npe...ngan sudu aku jatuh laa...terabur sana sini..earphone yang x nak tersngkut kat telingaa..tibe2 aku p tgglkan sitbelt tym2 nak landing...padahal tym tu laa bhye...pelik2 ..tibe2 kpl ak jd somnolen...huhuhu...smpai umah xdelaa lmbt sgt...lom 7 stgh dah smpai...kemas2 brang...pastu lepak kat ruang tamu smntara tunggu yang len balik...aku dr smlm rasa tak sedap tekak...tu yang tidur awal juga..

hari ni...

dah start kelas...kelas kedua kelas GIZI Dr Gracia..huhu..bljar psal diet...lemak...bnde2 yang aku suke laa bab diet , makanan semua ni...
after zohor aku ngn rita p care4...berhabis 300 ribu gak aku...sebab aku tak bw balik ape2 kot..huhuh...

Senin, 30 Agustus 2010

Alhamdulillah

assalamualaikum

alhamdulillah, syukur kepada Allah sebab dah selamat sampai di bumi Malaysia...
sebelum pulang ke johor aku stay dlu kat rumah nini, tidur satu malam.
esok pukul 6 petang baru gerak ke kota tinggi. nampaknyer aku berbuka dalam bas plak...semalam buka dalam flight...kiteorang duduk kedua belakang...memang la susah nak keluar tapi sebenarnyer ade hikmah duduk belakang..oleh kerana kami keluar paling lambat abang2 stewards tu kasi kami sunkist dan air susu free...mula terkejut pluss blur...ahhahaa...lawak betul laa..kalau laa boleh orang amik gamabr kami punyer reaksi masa dapat kotak susu tu...pastu sunkist bukan 1-2 kotak...ni2 amik 3 kotak besar sunkist aku amik 3 kotak besar sunkist gak...2 kotak susu kecil..hehehe...bestnyerr...len kali kalau dapat lagi boleh laa duduk paling belakang...yang peliknyer kenapa nak buang air kotak tu sedangakn belum buka lagi pon...

kalau tak aku balik johor esok pagi sebab abang mazri nak hantar..tapi memandangkan aku pun tak tau kota tinggi bagian mana dan cam menyusahkan sebab jalan die akan melalui johor baru sampai kota tinggi sedangkan abang mazri nak p JB je...so tak payah lah..naik bus pun x per..tiket pon dah beli...

so malam ni ade lah perjalanan aku ke kota tinggi plak...semoga dilancarkan erjalanan dan dijauhkan segala perkara buruk..AAmiinn...

Sabtu, 28 Agustus 2010

BALIK KAMPUNG OOOOOOOHOO BALIK KAMPUNG!!!



assalamualaikum....


aku baru je abes kemas beg...
dah separuh siap..
plan cam nak kuar jap p cl atau mn2 laa...
sebab rasa cam nak beli sesuatu..
tapi beg cam dah tak muat...
perlu ke erk beli baju erin...si uyun tu aku tak beli lagi laa skarf die...
kang die mrajuk ssah plak...

cuaaca cam agak mendung laa..
tapi aku tak rasa hujan ni..hehhehe

tak sangka semalam aku dapat tolong orang pindah rumah...
mula2 memang berat hati sebab cam susah plak...
tapi bile semua dah settle rasa puas hati sebab dapat tolong orang dalam kesusahan...
mana lah tau nanti suatu hari nanti aku plak yang susah..

agak kelam kabut jugak laa semalam...
dari jakarta timur aku balik ke jakarta barat nak bussway..
nasib baik dapat seat...cube tak tak kejang kaki..
dah lah aku buka air mineral jer..
mula2 beli gorengan kat terminal...
bila aku makan tempe goreng nampak rambut terus aku hilang selera..
kesian dewi die plak yang kena tempias kebengangan aku...hahhaa...

balik rumah tak sempat mandi pun ..dapat cuci muka jer sebab rasa cam berminyak giler...
pastu tukar baju terus pergi TA...
lega dapat tolog orang pstu dapat makan dengan housemate...


di kesmpatan ni aku nak mengucapkan selamat hari lahir kepada fatimatuzzahrah dan hafsah ghazaliyang ke-22 tahun...welcome to da club!..
dah tua dah korang...!huahuahua

peristiwa yang paling rasa cam wut???!!...ialah aimi salah tengok departure flight...camne laa...kalau tak dah sampai malaysia dah semalam...tak pela aimi..susah tu nak dapat pengalaman camtu....tapi kiteorang dapat pengajaran pun cukup laaa...takde duit laa nak beli pengalaman camtu sekali..duit tiket burn cam tu jer...mngkin ade hikmah disebaliknyerr...
sampaikan aku termimpi2 tau tak...yang flight yang ko tak jadi tu terhempas ke accident camtulaa...
aku ngan cha....=D




aku ngn timah @ kak tym

nanti raya aku dah tak sempat nak update blog sebab kat rumah aku takde internet...lain lah kalau rumah mak cik aku...so di kesmpatan ni aku nak mengucapkan
SELAMAT MENJALANAI IBADAH PUASA DAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAAF ZAHIR DAN BATIN kepada keluarga aku..housemate rumah 14 yag jadi 12..dan teman yang mengenali diri ini...

Jumat, 27 Agustus 2010

tukar plan!

Assalamualaikum...

esok dah nak balik...

tapi baju yang apit pesan tak beli lagi..
sempat ke erk...??!

pagi2 buta tadi dewi call mintak tolong temankan die pergi amik barang dekat rumah yang die tak jadi pindah tu...

mula2 macam berat hati sebab sepatutnyer hari ni plan nak kemas bilik....
nak cuci kipas,,cusi ventilator semua2....

lepas tu nak pergi pasarkopro tengok tshirt smart untuk apit...
malam berbuka luar plak...so tym malam dah tolak awal2 sebab dah ada agenda tersendiri..

tapi bila pikir2...orang mintak tolong..ape salahnyer kita beri pertolongan..cube kita berada ditempat die...tentu kita macam tu gak...

so aku pun setuju je laaa...so hari ni aku juz sapu lantai jer laaa...tengok laa malam nanti...aku kemas lah bilik sambil set barang dah nak balik,,,

so esok laa kot aku pergi cari baju apit...kalau leceh sangat aku belikan die jeans je laa....ade ke tshirt lengan panjang yang smart....pe jadah ntah adek aku plak nak pakai t-shirt lengan panjang...

kalau si erin tu leh laa..memang patut pon..

kalau pergi CL leh laa aku mintak tukar cd ngn mas cd sekali...personal taste episode 10 stuck plak...dahlaa klimaks die...tak boleh jadi ni...!

Kamis, 26 Agustus 2010

kiSAh haRi ini....

assalamualaikum...

di saat aku menulis blog ni..aku baru je makan abis makan kuih pukis yang aku beli kat kopro bersama timah...sedap ala2 dorayaki laa...tapi nak tunggu siap sikit punyer lama...actually dah kenyang tapi rasa nak kunyah...ni yang bahaya ni...baru orang puji body dah ok..hahhaa...so kenalah maintainkan...payah2....jangan sampai kena payah jantung sudah...kehkehkeh....

dah abes exam dah!

hari ni tamatlah ujian SP yang aku ambil...huhuhu...tak tau nak cakap ape...kalau dapat lulus pon jadilah.....tolong lah kasi lulus...adeeyy....tak sanggup aku nak tambah sem sebab SP tak lepas...buang masa satu hal..menghabiskan duit mak bapak satu hal lagi...!...oleh kerana nak merayakan kemerdekaan dan kebebasan aku ..so aku rasa nak keluar makan kat luar,,hehhee...naj ajak saper...?? nak ajak housemate semua bz...nak ujian lagi dan ade yang makan berbuka puasa kat rumah..pakwe tak adekan...bestfriend aku semua kat malaysiaa..haaa..so seorang sajelah yang boleh aku ajak..dan aku rasa sangatlah ssuai masa sekrang aku ajak die..lagipun die memang perlukan aku pun sekarang ni...hehehe

jadi tempat curhat,,,,anda bisa..?

bukan senang nak jadi orang yang dipercayai tau..!..mendengar masalah orang dan cuba menyelesaikan tak sesenang orang cakap...people say...melakuin itu kagak segampang omongan!..ahahaaa..ntah betul ntah tak bahasa indonesia aku ni..=P

tapi sebagai sahabat dan aku rasa bangga kalau aku dapat menyelesaikan masalah orang..maka aku pun cuba menyelesaikan dengan cara memberi pendapat..oleh kerana aku ni ganas2 ala manja kan ( hmate aku yang cakap)..so aku bagilah nasihat cara aku...so bunyi memang cam penuh penegasan sikitlaa...masalah ape tak boleh laa bagi tau sebab memang serius dan lelaki macam tu memang tak boleh bagi hati sangat..kalau aku la kan..kasi penampar laju2 baru suruh die bagi penjelasan...!..kalau yang perempuan tu kasi ringan sikit laa.sepak laju2 sampai prolapsus uteri..
itu side jahat aku lah..kalau side baik aku lain plak tindakannyer...

oleh kerana bulan ramadhan ni...so kenalah buat baik sikit kan...tak payah main kasar..lidah kan lebih tajam dari pisaukan..so kenalah pakai anugerah yang tuhan bagi ni...cakap kasi pedas sikit biar sampai bernanah...berdarah telinga supaya dia paham yang perempuan tak boleh dibuat main2...!..yang perempuan tu pun satu...kasi tercabut je telinga...biar tuhan je balas ape yang diorang buat...padan mukaa..

aku memang laa tak pernah menghadapi masalah percintaan yang serius seperti orang lain kena.. kalau cinta monyet tu pernah laa..tapi takdelah sampai stress akut..tapi aku sebagai perempuan aku tahu laa...so yang penting sekarang mencintai orang lain jangan melebihi kita mencintai Allah..kelak kalau kecewa takde la sampai bunuh diri kerana masih ada yang mahu mendengar rintihan hati kita yaitu yang maha ESA...

berahSIa sikit pon tAK boleh??

haa..ni tajuk yang paling kelakar lah...housemate aku semua ingat aku keluar dengan jantan mana ntah...terutama yana dan atikah( diorang suruh letak name diorang dalam blog aku) padahal dengan member gym perempuan je pun..sebab aku tak bagitau saper...aku ni malas lah nak cerita...so aku bagi hint2 jelaa...aku dressing cantik2 tu sebab nak try baju baru..pastu seluar kain pelikat tu nak kena cuci kasi kembang sikit ..so tak de la ketat sangat ikut kaki...tapi sebelum cuci aku nak merasa dulu...ahahhahaa...

kalau aku keluar dengan mamat gym...dah lama aku habaq besar2 kat satu rumah...hahhaa...yeker..?? ntah lah...tak kot..kalau aku nak teruskan cerita misteri aku nih...hehhehee..best juga buat semua orang tertanye2...hahhaha..tergedik rasa plak..kalau aku rasa aku nak keluar dengan mamat gym aku rasa aku dah tau saper...jeng3...

Selasa, 24 Agustus 2010

tErpaksa MeruGikan DIri..

Assalamualaikum...

pagi yang hening ni rasa nak menulis sesuatu plak...sambil mendengar lagu aiman cinta terakhir..syahdunyerr...tibe2 ak teringat kenangan lama plak...huhuu...kenangan ape..?? hehhee..adelaaa...banyak sangat...pahit de ..manis pun ade..rase cam kena batang hidung sendiri plak..maybe sebab tu kot aku suka lagu ni..

semalam yana tanye aku spe laa seseorang yang aku maksudkan tu..yang selalu ade waktu aku senang dan susah...hahhaa...adelaa yana oiii!..tapi takdelaa special sangat cam korang fikirkan tu..ape pon die memang sahabat dunia akhirat aku...

hari ni aku exam sp kedua..subjek radiologi traktus urogenital..aku baru je baca sekali..jap lagi baru baca lagilaa..nampak cam ok...tapi tak tau la bile exam nanti..harap2 semua berjalan dengan lancar..aaminnn...

aku bangun kul 3 pagi..sebab semalam tidur awal after isyak...so terpaksa laa telan 1 bungkus nascafe dan 1 bungkus goodday...kalau tak exam nanti tak leh pikir plak..hahaaa..

berbalik kepada tajuk hari ni...aku terpaksa merugikan diri semalam sebab tak ikut terawih..huhuh...ni kira kali kedua la aku ponteng terawih...rugilaaa...dapat kalau aku semalam doa aku diterima kalau aku pergi camne..?? tapi terpaksa sebab aku semalam penat dan ngantuk..kalau tak ade gak orang tersembam kedepan masa berdiri nanti...hahha.. so kena laa qada` sikit..tapi aku qada`betul2 sikit jer...hajat dan tahajjut..tak per laa.. malm ni insyaAllah aku pergila terawih...azam nak katam quran bulan ni cam tak sempat jer..nanti kalau period akhir bulan..lagilaa tak sempat...hari ni dah pose ke 15...baru masuk juzuk 10..hurmm...kite tgk je laa nanti...

Senin, 23 Agustus 2010

adaKah aku bersyukur??

ASSAMUALAIKUM...

semalam result kuar...

ape yang aku minta aku dapat

tapi xde laa dapat semua..

adakah aku bersyukur>?

bersyukur juga

tapi terkilan...

sebab ade lagi 1 tak lepas

yaitu subjek gilut...

naseb baik subjek mata lepas...

xdelaa aku jumpa Dr saptoyo nanti..
mengerikan..!!

sepatutnye subjek tu xde blok pertama sem 6..
tapi sengaja diwujudkan...

sebok jer...!

kalau tak aku dah bersih blok dah....

tapi aku sangat berterima kasih dengan DR margaret..

sebab beliau telah meluluskan aku skill lab mata...

yang paling tak percaya dapat A lagi...

dan aku rasa aku nak kongsi berita ni dengan seseorang yang telah ak curhat masa aku tengah kesedihan...

terima kasih kepada beliau sebab selalu ada waktu aku susah dan senang..

so aku sangat bersyukur sekali lagi sebab lulus skill lab tu yang buat aku menangis...

memang malu sebab menangis depan orang ramai...

jatuh ego aku..

hahhaha!

so sekarang kena lah simpan duit lagi untuk sp gilut yang menyebok tu...

hari ni aku exam SP radio blok 21...

semoga Allah melancarkan urusan aku dan dipermudahkan serta dibuka pintu hati dan minda
untuk menjawab soklan2 radio nanti...



aaminnn...

Jumat, 20 Agustus 2010

ExaM aGain!

Assalamualaikum...

kelas SP dah start minggu ni...huhuhu..naseb baik laa satu sp 1 kelas...dua kelas radiologi ak attended...hurmm...td doc budiawan ajar...ok jer...tapi dah nak last2..mata aku nak collaps dah..hahaha...tak tahan...ingat balik nak terus tidur jer...tapi teringat kan blog ni...kena laa update hari ni...heheee.. tak de laa cerita best sangat 2-3 hari ni....cuma hari ni dah start freeze gym sampi 20hb 9...

home sweet home!

hai tak sangka dah nak balik dah..puasa dah 10 hari..hehee..pejam celik pejam celik hari ahad minggu depan dah balik...tapi kena lah melalui hari-hari menyusahkan sket...huhu....24,25 ,26 exam berderet...amik ko...nak study awal...cam malas..tapi tak leh la tapi2...kena laa gak..kalau tak angan2 tinggal kenangan angan2 je laa...hohoho.....
okllaa...gudluck tuk dr sndr...dan jgn malas2..!

Rabu, 18 Agustus 2010

aku hAMba yang LEMAH

assalamualaikum

bismillah
.........tau tau nak mula cerita dari mana sebab banyak sangat cerita...ni semua sebab internet tak bleh 2 hari ni..so cerita 2 hari terkumpul jadi 1...nasib baik bangun-bangun internet dah ok....hurmmm...ada 3-4 cerita yang aku nak tulis hari ni...

LEmAK!!!!


2-3 hari ni juadah berbuka asyik makanan bersantan jer...contohnye:
rendang ayam...
sayur pucuk lemak ubi
nasi lemak
kari dan sayur lemak(menu semalam)..



hurmmm...camne nasib diet aku ni...aiyyakkk!!...actually ni bukan sebab masalah diet jer....makanan berlemak untuk berbuka tak berapa sesuai sebab makanan lemak lambat diproses dan diabsorpsi..dan lambat untuk ditukar menjadi tenaga...so dalam keadaan kita berpuasa sehari kalau boleh kita kenalah mendapatkan tenaga semula dengan lebih cepat..hurmm...harap-harap menu -menu seterusnya tukar lah sket...sup ker...ok gak...kaya elektrolit...
tapi disebabkan lemah..dan tak ade la kuasa nak menentukan menu apa hari ni dan semalam..so terima jelaa ikut majoriti....lagi pon susah gak nak pikir menu2 sehat ni...tapi sedap...asalkan ak bakar balik dah laa..hehehee...

aku jadi orang2 yang rugi semalam....uhuhuhu
sekadar gambar hiasan

hurmmm...tulah....kalau puasa kena lah seluruh badan berpuasa..tapi disebabkan manusia suka benda yang cantik ak pon tergoda dengan ciptaan tuhan semalam...hahhaa....nak wat camne mata aku ni suka kan benda yang sedap memandang..hehhehee...
semua bermula dengan aku pergi gym semalam...actually dah 2 hari aku pergi gym...yang tinggal beberapa hari sebelum ak frozekan..
ade la sorang mamat persenal gym...ntah laa pada aku muka die memang hansem dan comel..dah laa putih, rmbut ikal perang2 sket,bibir die merah...semalam die senyum nampak gigi( actually setiap kali terserempak bahu mesti die senyum...tu yang cek ciayyak cam ayakk..)...so nampak laa gigi die ade jaw line..so memang pakage lengkap laa...sixpad tak payah cakap laa...ahahhaha..teruknyerr aku...bagus laa hancem tapi tak sombong....hahhaa..ni baru sikit kot..aku tau laa kalau nabi yusuf hancem macam mane...sampai zulaika sanggup memfitnah baginda alaihissalam sebab geram tak dapat dan orang yang tengok baginda jari terhiris pisau pun tak terasa!....

tapi aku rasa ni semua hanya pandangan mata jer...tak rasa sampai kat hati pon.kalau sampai mesti jantung aku cam nak pecah setiap kali die senyum kat aku...hahhaha..sok last gym sebelum aku freezekan semalam...lepas ni cuti laa gym selama sebulan..huhuhu...

makanan halal jadi haram kalau....

tau laa ni disebabkan rezeki, atau kesalahan care4 yang clumsy atau memang tuhan nak uji kita...hari tu masa beli lauk basah masa makcik kaunter tu missed kira harga udang...aku tak ada masa kejadian berlaku...so dah diorang sampai kat rumah baru diberitahu...rmai yang pikir benda tu rezeki...tapi aku ngan kak tym tak pikir pon cam tu...masalahnyer makanan..jadi darah daging tu....baik baik puasa nak diterima jadi tidak diterima sebab pasal makanan tu yang tak berbayar...semalam aku dengan kak tym pergi care4...baru teringat pasal udang tu...masa berbuka aku tak teringat pula...kalau ingat mesti aku tak makan udang tu..bukan tak menghargai orang yang dah masak atau baik ke jahat ..tapi masalah halal atau haram pluss syubha...tapi dah terlanjur makan...dah jadi darah daging pon sekarang..so kenalah pikir solusi nak bayarnyer macam mana...

so kawan-kawan ...kalau terbaca blog aku ni..pikir la macam mana nak bayar balik kat care4 nanti...

Senin, 16 Agustus 2010

puAsa..puaSa juga...gym teTap perGI!

Asslamualaikum

alhamdulillah, hari ni dah masuk yang ke-7 berpuasa bagi seluruh umat islam di dunia...hehheee
walaupun aku baru je puasa 4 hari termasuk hari ni...hehehe..
sepanjang berpuasa ni...dah 2 kali aku pergi gym...actually nak try hebat ke tak...leh tahan ke tak...tapi ternyata boleh laa tahan tapi 1 kelas je laaa..tu pun combat je..sebab aku suka..hehee..yang kelas lan tak berapa berkenan..rpm best gak..tapi aku takut dehidrasi kalau masuk kelas tu...ak nak masuk kelas hip hop tapi petang...nanti berebut plak nak balik mengejar terawih...hurmmmm...so kena laa korbankan kelas hip hop tuk bulan puasa ni...balik gym aku pergi shopping beli kasut idaman...pastu beli inner utk jaket glamorous aku tu...ehhheehe.hahhaa..glamor nyer...!..

aku rasa sepanjang berpuasa ni cam tak jalan je diet aku..ahahhaa..walaupun makan kurang pada waktu siang..tapi malam2 aku melantak gak....makanan berminyak yang paling dijauhi..aku dah dekati...sebagai contoh jemput2, donut, rendang, syur bersantan semua aku taram...adeii...hurmm...so bila aku masuk kelas gym...at least aku rasa cam buang balik laa lemak..tapi bila tak masuk gym...hahhaa..aku rasa lemak cam mengelilingi di lingkaran pinggang plak...adesss..ini tidak boleh dibiarkan...harap2 plan nak jogging petang ni menjadi..hehheee..

semalam adalah hari yang maha matured...

lawak oooo semalam...sambil makan jemput2 rita buat..kiteorang berbual2 bual sambil menonton tv...walaupun ntah citer pe ntah...tajuk paling hot sekali calon suami masing2...hahahhaa..lepas tu imagine laa sampai ke anak laa...koas x lepas lagi...tak payah cakap koas laa...teori de 1 sem lagi ni !..
yang paling tidak boleh diterima akal...diorang cop aku queen kontrol..OMG!...hurmm...pandailaa korang..lepas tu semua wonder spelaa lelaki yang dapat menundukkan aku dan aku akan ikut cakap die...actually aku pon pnah terpk gak ...tpi aku tak rselaa aku akan jadi queen kontrol nanti...hurmmm...ntah ..tengok jelaaa..

menu hari ni


aku tak nak jadi orang rugi...tapi nak gak citer pasal menu hari ni....hari ni makan nasi lemak...huhuhu..soo.....cam ne nak compensate balik..?? so esok dan hari ni kena wat aktiviti yang mmbakar lemak balik..esok kena p gym...combat je laa..hehhe

Jumat, 13 Agustus 2010

Fourth-Day~~harap tak jadi orang yang rugi..

Assalamualaikum

Hari ni dah hari keempat berpuasa umat islam di seluruh dunia....hurmmm...hari ni aku pun turut berpuasa...hehhehe..kunci jam pukul 3 am , bangun nyer pukul 4 .11 am..kelam kabut aku mandi...timah pon same ...wat nasi goreng dengan ayam dan jagung berais lagi....sume gara2 nak kejar masa...tak per...sunat melambat-lambatkan sahur...ahahhaa... dah dapat 1 point dh pagi td...pastu solat dan bace quran , tambah lagi 3 point...tapi soal terima tak diterima kita serahkan je pada Allah, tawakkal...yang penting usaha dan inisiatif serta niat yang betol!...

harap2 sah sampai tibanya waktu berbuka...hehhee..hari ni belum ada cerita yang menarik lagi sebab wat blog awal2 pagi...semalam pun tak de cerita yang menarik cuma internet lembab macam siput...nak update blog semalam pon tak boleh..!..
semalam...abah telefon aku...aku mintak abah masukkan duit dalam bank cimb sebab balik sendiri...abah tanya nape lambat wish puasa...?? actually aku pon tak tau kenapa aku lambat wish...pastu aku jawab sebab aku tak puasa..ahhaha...pe dah...mayb aku nak call terus baru wish ..tapi memandangkan abah selalu pulang kerja lewat...so aku pon ikut instict nak call lambat sampai laa aku terlupa...hurmm..camtulaa ceritanyerr...

yang bagosnya semalam aku dah start belajar...adelaa 2 -3 helai muka surat lewat..ahahhaa...belajar ginjal ..memang sakit kepala laa..nak fahamkan konsep lagi..adess..
aku ingat aku nak pergi CL nanti..nak hantar surat mc gym tu..tapi aku cam nak join body combat sekali...tapi larat ker..??..nanti diorang ingat aku tak puasa plak..hahhaa..hurmmm..tengok je laa macam mane..

Kamis, 12 Agustus 2010

haPPy AnNiversary of 3rd year friends!!




assalamualaikum...



gambar baru sampai di airport jakarta

this is my ozmate.....happy anniversary gurlss...hope our friendship never fade away...

syukur ALhamdulillah ke hadrat Ilahi kerana lagi kurang 5 menit sudah genap 3 tahun aku belajar di bumi indonesia ini untuk mendapatkan segulung ijazah kedokteran....terima kasih kerana diberi kesempatan menimba ilmu yang menjadi bekalan untuk diri sendiri dan juga untuk masa depan negara, syukran jazilan kerana diberi tubuh dan akal yang sehat supaya dengan limpah dan kasih sayangnya ini dapat menjalankan ibadah puasa yang belum tentu tahun hadapan dapat kita merasainya lagi....nauzubillah..semoga dijauhkan daripada bala...aku masih punya keluarga dan adik-adik yang memerlukan aku...maka janganlah Kau ambil aku sebelum aku menumpahkan kasih sayangku terhadap keluargaku...aamiinnn...


nasi annoying...!..



kesian brown rice aku..depa kata nasi aku annoying sebab lambat masak, melekit dan warnanya yang ganjil...ahahhaa...nak buat camne...dah kata nasi sehat..so mestila lain dari yaang lain...tadi group aku yang masak...kiteorang mula awal juga...sebab takut lambat...faham2 jelaaa...masak pon lauk daging..nak kena perap dulu...aku ingatkan turun nak masak beras aku tu...tapi bila tengok dayah dah mula siang daging..aku pon join sekali sampai mandi dan berbuka puasa tadi... rita dan dayah buat pau kukus..kegemaran aku...aku tukang buat intinyaaa..nasib baik laa pernah tengok mak buat inti keledek...aku pun buat je laa ikut instinct...ahahhaa....janji sedap..tapi rasa inti tak ubah cam inti karipap yang mak selalu buat..hahahaa..!
aku makan banyak gak...kenyang aku...alhamdulillah


cerita mamat korea vs mamat jawa...

ni2 ajak p warkop lepak2....aku sebenarnya dah kenyang sebab makan pau tadi..dahlaa makan brown rice..so lagi kenyang...tapi sebab aku rasa cam nak jalan2 aku pun ikut jelaa..leh pekena kuku bima...sedap beb!!...walaupun die punyer duta air tu orang bina badan yang menggelikan tapi air dia sedap...tu saje je sbagai trademark yang kalau minum air tu jadi kuat...padahal...biasa jer..tapi kadang aku minum je laa...seolah2 kalau minum dapat tenaga tambahan...ahahha...
nilaa duta kuku bimaaa...hohohoh....beminyak2 badan..!



masa lepak2 kat warteg tadi...tiba2 ade 2 orang mamat korea dan sorang mamat jawa datang nak beli roti bakar ..yang 2 orang mamat korea tu aku kenal..tapi sorang tu aku ingat..yooung oppa name dia..yang sorang lagi tak tau...tapi mamat jawa tu pula lebih permah dan goodlooking bak kata kak tym...ahahha..lek laa...in reality ..mamat korea yang artist je hansem sebab dah tokok tambah plastik surgery sume...tapi kalau tak..biasa je muka die...tapi ade je yang btol2 hansem...bual2 tadi tak tanye nama plak..ahahhaa....aku pun tak tau nak tanya ape...mamat jawa tu yang tanya..naseb baiklaa bawah umur..skolah menegah lagi..ntah2 sebaya adik aku apit laa plak..ahahha... yang paling kelakar masa aku cakap word korea tadi..sorang mamat korea yang tidak dikenali namanye tersedak...aku actually tak perasan...ni2 yang tengok..lawak laa...yang mamat jawa tadi tanya macam2 sampai aku nak makan mee sesuap pun susah..adeiii..wat malu je tadi..oleh kerana nak jawab juga soklan die aku pun jawab dengan mee dalam mulut...memalukan betul...cam tak de manner plak..tapi ala2 style sopan laa jga..hehehhee..

charice pempengco, now she is 18 years old..

balik2 singgah bilik ni2 dlu...sebab nak tengok perpengco nyanyi..memang hebat..walau baru 15 tahun die boleh wat audience mesmerized kat die,,gila laa..aku tengok pon goosebumps...huhuhu...