my page

Sabtu, 25 April 2009

seTIap yanG hiDUp PastI kan perGI


assalamualaikum......
berita kematian mendiang ayah teuh baru ak tahu pagi tadi...sori tau sebab lambat tahu...semalam after ak solat magrib terus tidur sampai kul 2 pagi then bangun study...so semalam ak x turun ke bawah dan x online...sebab kalau ak online buka latop mesti ak khayal dan akhirnya x belajar...huhuhuh.....susah..susah...patut la teuh tanyakan pasal baju hitam yang kelmarin ak pinjam..dia kata baju die dia nak bawa balik..aku pon pelik gak...nak bawa balik ke mana...rupanyaa hari ini dia nak balik malaysia.... tiada apa yang kami boleh bantu selain memberi kata- kata semangat...memang teuh x nangis...siap ketawa-ketawa lagi...tapi dalam hati siapa yang tahu...




kiteorang pown sepakat satu ng rumah...hantar teuh ke airport...juz rita dan dayah je x p sebab tolong pergi kelas bedah...leh tengok-tengokkan nota tambahan..hehehhe..dan tandakan kiteorang yang ponteng kuliah secara beramai-ramai ni...hehheee...xpe laaa...sekali -sekalaa...lagipun macam sket yang nak bahas hari ni... x tau laa kalau ade lagi tambahan tapi x dapat lagi..huhuhu....
sayu je masa melepaskan teuh kat pintu masuk tu...nini ngan mai dah mengalir air mataa...ak..??...ak xdelaaa..tapi andai kata ak menangis ...takut x berhenti jer....


lagipown ade fendi laa kat situ....satu2 nyer lelaki yang pergi hantar teuh..wakil kepada dak lelaki kowt..hehe..kalau ade bdak lelaki ni...kene cover laa sket...malulaa menangis depan orang yang asing sket bagi ak...kalau sume2 perempuan xpe laa...hehehe...
apepon ak ucapkan salam takziah kepada teuh...setiap yang datang pasti akan pergi...ak harap teuh tabah menghadapi hari-hari mendatang....bile menyebut pasal kematian ak takut juga....amalan kat dunia ni xde laa banyak sangat..berfoya2 je..mati bukan kenal umur pown..huhuhu~~~~....takut takut gak..tapi tetap melakukan kesalahan yang sama...apepon perubahan perlahan-lahan lebih baik agar diri sendiri tidak terkejut dan leh terima sedikit demi sedikit...jadikan har esok lebih baik dari hari ini...aaaminnn......=)

Selasa, 21 April 2009

kiSah lama JangAN diKenaNG KembALi

asslamualaikum


dengan suasana yang redup selepas hujan, alhamdulillah...ak hanya relax2 sambil serve internet..sambil2 tu, ak cari maklumat untuk bahan PBL nanti. nak belajar petang2 camni rasa tepu je kepala otak ak ni...tetiba ak terasa nak download agu rossa dan pasha ungu...lagu ni memang dh lme popular...tap ak bru je nak dengar2..hehhee..lambat sketlaa... bile ak hayati lirik die..hurmm...tetibe terngat citer dlu2...tp x delaa exactly smer....kalau laa.....


Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta


Waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan

Malam menangis tetes embum basahi mata hatiku
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta

Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan
Kau pertanyakan cintaku

Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta
Karna sekali cinta
aku tetap cinta


pe pown buat pe dikenang cerita lama...hidup kene maju ke hadapan...selangkah demi selangkah..bukan mundur kebelakang....=)...separuh result blok lepas dh keluar...setakat ni alhamdulillah ak lepas sumer...=D....

Sabtu, 18 April 2009

aLL da GreeN 2DAy..(^.^)


assalamualaikum

me bayam and telur rebus

hari minggu
ni ak mulakan dengan aktiviti bermain badminton...walaupun rasa malas..tapi ajakan nini tadi pagi membangkitkan ak dari katil ak yang bercadar hijau plain...hehhee...siap-siap dengan mengambil masa dalam 15 menit kiteorg pown pergi ke patra dengan teksi...sampai kat court sana ingatkan kiteorg berempat jeww...rupanyerr ada lagi 4 orang kat sanaa....ade fara say, milah, dayah tnggi ngan syahida...hurmmm..hari ini agak panas laa...baru main sket dh berpeluh..fuh!!!...

besalaa orang nak cari duwet lebih...hari ahad merupakan hari minggu dan ramai orang akan turun bermain...so charge pown mahal laa...baik2 30 ribu rp 2 jam jadi 25 ribu rp satu jam...pe pown ak men satu jam pown pancit gaks...=P..best2 sebab rasa sehat laa bile keluar sume2 peluh...!..balik pown kiteorg naik teksi gak sebab lebih menjimatkan dan selesa berbanidng naik bajai..hehhee...bagus gak cadangan cha..ok laaa...~~~~

balik umah ak terus buka freezer ...ape lagi bikin serapan owang bujang laaa...ak yang masak,, ak yang rasa ...ak yang makan...sedap x sedap telan jeww...nak komen pown diri sendiri yang simpan....hehhehehe...ingatkan nak masak lebih sket..leh laa diorg rasa2 sket...tapi cam tnggal sket and ni2 juz rasa sket2 jew laa...ape menu ak ari ni...???hehhe...menu ak ni telah direka tadi malam..oleh kerana terlalu lapar tadi malam..ingatkan buat juz avicado dah mencukupi sebab buah tu boleh tahan gak kalorinyaa..huhuu...cmner ni..kata nak diet...malam tadi ak terlanggar pantang lagi...bpe kali x tau laa...hahhaha~~

menu ak ialah me bayam...besalaaa orang nak berdiet ni...jaga sket laa pemakanan..hehhee..cm ak laa..ak akan cube mencipta resepi sendiri yang ntah ape2 tapi ckup sume bahan..sedap x sedap ...ak laa yang merasa sendiri..tpai cha kata sedap jer...ok laa tu..mai and yana pown kata sedap...bahan die ialah...mee sanggul yang diperbuat dari bayam...mee ni ak bawa balik dr malaysia ari tu..beef corn, sayur bayam, and rencah2 sepatutnyer seperti bawang , kayu manis, sos cili/ tmato dan lada hitam...x lpe perasa ryoko....tu yang penguatnyaa!!...hahhaa..kalau x letak cm rasa bende yang kurang jer...


me bayam and jus strawberi


all da greeny wif my books as a reminder to study..=P


kirenyerr ak masak me bayam ni dh hijau ...pastu buat juz stawberi and letak dalam cawan berwarna hijau..then masak sambil dengar mp4 , mr 14teen greeny ak yang juga berwarna hijau...hahahaa...after mandi ak berserapan dengan baju hijau...waaaaaaaaaa!!...hijaunyerrr...sungguh harmon hari ini...ak menutupi menggu pertama kuliah blok baru dengan serba serbi hijau..hahhaha!!!...hurmmm...harap2 ak dapat abiskan nota2 yang tertangguh hari ni...!!..tu yang paling penting skali...!!hehhee...semalam dh laa x study..dan bunag masa ngan serve internet laa pe laa...ok laa..hari ni study btul2 k faraain...=)

Jumat, 17 April 2009

projek sendirian berhad....


sometyms
i miss my siblings.....huhuhuu... especially when i studied and stressfull....sori laaa nk tgk vid ni kne teleng sket...ak pon x tau cmne nk btulkan coz ak x dak software nk btulkan vid ni pd kdudukan sbtulnyer...hehehhee...



video





video


video

Kamis, 16 April 2009

adakah aku mampu..???

assalamualaikum....

Setelah abis klass skin and integumen dr maya..aku berfikir sejenak dengan kata-kata beliau...actually masa dalam kelas die lagi ak berfikir dan sbenarnya aku kagum bercampur cuak sekiranya die adalah dosen yang akan memberi markah aku ketika koskap nanti....cuaknyerrr...!!!!....brwajahkan tegang, statis , cantik juga, tapi tymah kata muka die cam plastik...serta setiap kata -kata yangdilontarkan olehnyaa membuat aku menilai tentang dirinya siapa...sangat laah tegas, berpegang pada pendirian dan prinsip hidup dan sangat menghargai apa dan ilmu yang dimiliknya...itulah dr MAYA...dosen kami yang mengajar penyakit kulit dan kelamin...

apa yang aku pkir srang adalah adakah aku mampu menjadi dr yang betul2 doktor yang berjaya memberi kepuasan hati setiap pasien aku. ..??.. x payah laa pergi jauh2..adakah aku akan lulus ketika koskap nanti ...dan bertemu dengan pelbagai penyakit yang pelik2..nak mendiagnosis lagi...nak mengingati segala yang dipelajari dan dalam pada yang sama kene mendiagnosis penyakit dengan cekap dan cepat serta tepat...
hurmmm ni pown kire jauh gak...paling dekat sekarang ...bike masuk blok baru...mesti pelajaran blok lma2 ak lupe sikit demi sikit...waaaaaaaaaaa..!!!..cmner nak study pelajaran yang lama sedangakn pelajaran baru kene kuasai sepenuhnyaa...basic2 ...semua tu.....dan aku tau dr maya tu sangat menekan kan basic science..kalau belajar jauh2 basc lemah mesti x jadi gak....adeiii~~~~..

parah2...!!

ohhh tuhan...!!1 tolonglaa hambamu yang lemah niii.....!!....kuatkan ingatan aku dan jadikan ak doktor yang berguna kepada masyarakat..x mo laa jadi doc sok tau..!!

Rabu, 15 April 2009

parah2!

assalamualaikum....


hari perganti hari....subjek yang nak kne bace makin banyak..fenin2...~~~~..
byk giler term2 baru...mikosis laaa pelaa....panau laa kurap laaa...masuk kelas notes x lengkap...beli je buku mahal2 tp x sume notes lam buku...fotostat len plak...nak bace pown x dak mood...


tolong2!!!!...msti semangat....ingat aim....ingt keluarge...ingt citer....insyaAllah....aaminnn...

Selasa, 14 April 2009

Mr. 4teen Greeny..(^.^)

ASSALAMUALAIKUM




pertama-tama
...
ak nak ucapkan terima kaseh kpd osmate ak...krn memberi adiah pilihan ak..hehhee...adiahnyerr ialah Mr 4teen Greeny..dat`s his name... I named it... 4teen sbab omate ak 14 org collected duwet n beli...greeny sbb die warne ijau...suker3.... actually ak x delaa terkejut sangat walaupun diaorang wat suprised hehhee.........sebab ak dah mintak awal2...kebaikannyerr...ape yang ak mintak dapat and korang x yah laa pening2 kepala nak pkir barang ape nak kasi kat ak...lagian..ak ni leh tahanlaa cerewet...kalau nak suker giler2 terhadap sesuatu barang tu susah...paling -paling suker2 buah jeww..hehe.. and sowilaaa surprised korang x bpe nak menjadi...=P

walaupun kalau nak ikutkan skrang nk banyak lagi gadjet yang lebih canggih tapi ak still pilih mp4 gak..bukan tuk entertainment shj..tuk ak bw p jogging...leh dgr lagu...hehheee...sp smangat sket.. kalau nak rakam pe dosen cakap pun leh...kalau ak mintak ipod ke iphone mesti laa diorg tercekik nak kumpul duwet...hehhee....ok laa tu...sesuai ngn umur skrg.... kalau mahal-mahal ak lebih suker beli pkai duwet sndr...bru laa terasa betul2 berharga sebab duwet and barang tu dari titik peluh ak sendiri..bukannyer maksud ak x menghargai pemberian diorang , mp4 tu....tu pon kire sangat oklaaaa...ak suker2......hehhehe...skali lagi thanks yaaaaaaaaa!!!!

Senin, 13 April 2009

cuTI-cuTI inDoneSIa~~(^.^)


assalamualaikum.....


x hilang lagi penat..

hurmmm..disisytiharkan hari ni..isnin tanggal 13 april cuti..hehhehe...percutian tetap diteruskan ...tp sok dh mula kuliah..huhuhu..bermulalah hari-hari yang penuh dnegan kecapean(T__T)
actually penat x hilang lagitap duk umah lagi boring...tido sajer mmg perkara yang membazirkan waktu walaupun kadang-kadang ras alam syurgakan...lagi pown ak dh pasang azam baru...so...
pagi2 yang sepatutnyer ak still de atas katil kene bangkit p jogging ngn nini dan cha..pastu kiteorg p main badminton kat Patra..mmg syok giler laa..bru laa rasa bermain...nii...kat depan umah slalu lawan angin...bile main kat court ..perghhh!!!...baru rasa penatnyerr...smpai melecet-lecet tangan ak...x tau laa myb cara pegang reket kowt buat distal falang ak terluka sket..


agenda seterusnya...

agenda seterusnya ialah, kiteorg p atlantis bermandi-manda..ak pkir x nakmandi...juz main air...so ak bw je laa baju salin...tp bler smpai snerr...cehh!!!...cam kat waterwold rupanyerr...x mandi rugi laa....hahhaha!!!...terpaksa laa ak cari sluar mnD kat situ..x pasal2 ak bawa balik buah tangan yang x disangka2...mandi pown x lame...cam x banyak fasiliti...kalau ade pown ak cam x brani nak cuber..huhuhu



tkar plan plak...

akhirnyaa...kiteorg kuar gak dr tempat tu...after solat zohor, tukar pakaian sumer2..kteorg p ke samuderaa....yeahhhhhhh!!!...akhirnyer dieorng ikut gak cakap ak...nampaknyerr pertukaran agenda ni mmg berbaloi walaupun bayaran 60 ribu....mahal gak..tp lebih murah dr hari minggu..
hehehe...kiteorg p dh petang..so juz dpt p 3 tmpat...pe poen 3-3 tmpat tu best...teater 4d,, dolphn and singa laut..hehhee...


kepenatan tp enjoy...

mmg penat gilerlaa..ak smpai tertido lam teksi...x penah2 ak tdo lam teksi..huhuhu....
pe pown cuti kali ni mmg bermakne..walaupun kejap jer..hehehe=)


Minggu, 12 April 2009

renew............







assalamualaikumm.....
lme giler ak x buka blog...bkn nyer sibuk sngt pown...tp ..ntah laaa...cm x rsa nk tulis sumthing...
hehehee...pejam celik pejam celik...ak dh 21 years dh idup...n 2nd year ak smbut benday kat indon...tp xdak laa smbut pown...juz trime wish2 dr mmber2 jer....huhuhu..

hadiah...
adiah thun nii...stakat ni ak x trime pe2 laa dr kwn ak ..hahhaaa..( nk gak adiah kan2..)tp...ak mntak MP4 jew...leh x....bg ak smngt sket nk p jogginng pagi2....hehhehee...tika kata diorg de rncangan tuk ak...xsnagka alin pon terlibat smer....ntah bile ntah diorg merancang...padahal alin ikut ak p trip ke jatinangor....asal plan baik ok laa..hehhee...

sambut besday....
nk smbut ke x.....x tau laaa...kne tengok modal dlu..mak ak cam nk msukkan duwet..tp tgk laa dlu..klu msukkan duwet myb ak beli rak buku kowt...senang sket...klu smbut pown ..hurmm...gabung je laa ngn ni2....walaupun belated bufday...haa...save sket....tiap2 tahun celebrate..hurmm...cam bowing gakk...sbb tu ak p ke jatinangor..hehehhe

trip express ke jatinangor....
plan nk p ke jatinangor ni mmg luar dr dugaan...ak pown xtau naper ak pilh tmpat kat situ...mayb ak dh muak duk kat bndr jakarta yg penuh dengan kesesakan n hiburan yang melalaikan kowt...(ceh....!)...actually besh gak kat jakarta...xdelaa teruk sangat..asalkan pandai jaga diri..ak rasa ok laaa...

masalahnyer kat diri ak laa..kadang2 ak rasa ak terlalu alpaa...sebab tu ak rasa sesekali pergi ke kampung-kampung..melihat keindahan alam ciptaan tuhan..mana lah tahu terbit rasa kekesalan d hati ak nii...leh laa berubah sket tuk menjadi yang lebh baik...menyucikan hati semula dari noda2 hitam...(fuhhh...)..
akhirnya ak terasa nak p ke jatinangor...asyik faizul je datang ke tampat ak...ak pown nk p saner gak...hehehe...
alhamdulillah....
syukur....ak selamat sampai dan selamat pulang dari jatinangor...3 ari 2 malam rasa sekejap jew...cam nak lamer2 sket..tp dayah nk p bali hari ahad...so kiteorg balik laa hari sabtu...so die boleh laa fly pagi ahad...kalau x..ak rasa nk pnjangkan sket percutian kiteorg...leh tengok dak2 ni main futsal..kebetulan masa ak , alin dan a`an datang...UNPAD tengah de karnival sukan sempena PKPMI ....ak juz smpat tengok diorg pertandingan masak-masak n main permainan tradisional, cam main dam, catur, caroom n congkak...

after p UNPAD..kiteorg p ke pasar baru and factory outlet....ak sebenarnyer mals nak shopping sebab shopping ni luar dari plan ak...tp besa laa pempuan...mna tahan tengok bende cantik..hehhee...de laa 2-3 helai ak beli...kahkahkah!!...memang pempuan ni brnafsu sembilan...balik lmbt gak...pergi pasar baru pon ikut naim ngan adi...(kawan a`an)...ok laa ngn diorg ...sengal2 sume...hahhaha...sempat laa diorg blnja kambing dan itik bakar...dahlaa dua2 tu ak x makan...tp bile rasa ...sodap gak..hahhaa..campur ngn air asam yang menjadi kegilaan hadi...hahhaa..actually air asam tu ak dh besa minum...tp xpe laaa..wat2 cam x besa minum and cakap sodap..!..ngeh3....
kiteorg terpksa balik sndr tnpa hadi and naim tu...sbab diorg x dpt lagi cari barang2 yang diorg nak...penat gak ikut diorg berjalan ni...nasib bek ak pkai selipar...kalau kasut gerenti melecet...hehhee....malam faizul ajak tengok wayang...malam ni..tym ngan kawan2 ak plak
mandi2 and pergi rumah faiz..dinnerr....hurmmm..sodap2...bleh laa cellenge ak hehe.. ( narsis..)
pastu pergi Jatos tgk wayang....citer hantu..tajuk die mati suri.actually okey je citer tu...juz ending nyer...wat penonton x puas ati...yang lagi teruk owg sebelah ak tido ..pe laa faizul...p tido wat pe...ak lagi penat berjalan...


aim hampir tercapai...
ak terbangun kul 5 stgah...tp rase penat gilerr...bangun tu mmg laa bangun ..p berus gigi...pastu smbung tido..huhuhu...pastu faiz tipon..kejut ak...aiiii...malunyerrr ..dengan suara yang seksi ..serak2 basah...ak pown mengiyakan sarapan kat umah die....dah siap2...ak , aan, alin and syira pergi rumah faiz...tapau makan...kiteorg pown bergerak ke air sungai @ air terjun...berkelah di sana..hahaaa...ok laaa nasi goreng,, air teh ngn jemput2...dh makan2...kiteorg pergi sawah padi...skang tengah musim menuai....nampak laa diorang jemur padi yang belum jadi beras...yang lawakyerr...rupa2nyerr diorg yang duk kat situ pon belum pernah tengok padi kene jemur...hehhehee...suke2...dapat pegang padi tu...main2 cangkul padi..hahahhaa....cam budak kecikk yang jakun pown ade...


2 bende je laa ka x dpt wat...panjat bukit tikus ngan mancing..uhuhuhu...sayang laaa...sbb tu laa ak kata aim hampir tercapai ..kalau 4 bnde tu ak dpat wat..bru laa btul2 tercapai..hehhee...tp satu bende lagi..tangkap ketam kat sawah padi..mati2 ak ingatkan ketam wat masak tu...rupa2nyerr ketam kecik2...ala2 ketam batu jer...kalau dayah x btw ak pasal ketam tu...gerenti ak x tau..kureng asam faizu!!...sah2 laa die gelakkan ak!!...adeiii..malu gilerr...
abis jalan2... kiteorg balik siap2 pack barang nak balik...before balik kiteorg smpat p Jatos....ak ngn faizul p dlu...sbb alin de hal ..a`an plak nak temankan alin...so kiteorg p dlu..faizul bw ak p tempat inai...ni sume cadangan alin laa nk wat inai...tp ak okei jerr...hehhe...kiteorg makan dlu kat foodcourt...owg nk blnje mn leh tolak..!!hehee....

after mkn...ak ngn faizul tggu alin ngn aan jap ...bile diorg spai bru faizul blah nk p bandung plak coz rasah and da geng smpai ke Ciwalk..then say gudbye to 5zul...bye2..........
after siap wat inai kiteorg p umah kwan aan, sarah...ak pown nak jmpe icak gak...hehee..lawak laa icak tu...kecoh2...!..dpat makan free lagi..yeahhhh...

pulang ke jakartaa...
sedey gak saat2 nak pulang nii...syira yang hantar kiteorg...smpai kat Garut...bak kata alin...rasa cam nak tinggalkan malaysia...huhuhhu...ak x dak laa cmtu skali...mayb environment sume malaysian..sbb tu alin rasa camtu...huhuh...pe2 pown ak rasa sedey gak...besh mmg besh...kedatangan kiteorg mmg dsambut oleh sume mmber2...tu yang rasa terharu..dapat makan masakan diorg...juz mula2 je laaa...rasa canggung...huhuhu...

pe pown ak harap dengan azam baru ni sempena umur dh tmbah lagi satu...ak dapat berubah jadi lagi baik...ak nak sangat dri ak masa kat KMPP dlu...nak sangat...!!