my page

Sabtu, 29 Januari 2011

AKhirnya!!!

asslamualaikum

kami klompok c1

masa berlalu tidak akan datang lagi....akhirnya sampai juga ke PLENO atau PAripurna terakhir..heeee...suker2....lepas ni dah tak payah tensen2 pikir PBL..kasus tu kasus ni....memang bulan ni paling desaster sekali sebab buat 6 PBL ...hUH!...mayb aku takde laa terasa sangat sebab aku ni bukan budak2 medik yang skema kan..hahhaa...yang skema2 tu...sampai tak cukup tidur laa jawabnyer...aku..??heheee...tidur kena lah cukup kan...tapi....haaaa...ni laaa yang paling ditakuti..kalau lah dosen tau aku kongsi2 makalah abeslaa kan...alaaa..bukan nyer aku tak study pon..aku study aper keenam-enam kasus tu...kalau tak tak kan lah aku boleh jawab soalan masa paripurna dengan jayanyer...wpun still ade less 2%..huaaaaaaa....

aku dah agak dah group aku pasti akan tampil untuk presentasi..hehhee...walaupun kondisi aku tak berapa baik..flu, batuk , suara sengau semacam..tapi aku tetap teruskan keceriaan aku meneruskan presentasi paripurna hari ni...=)..hahhaa..bajeknyerr...dengan berbaju ala-ala sopan berwarna biru dan pashmina biru juga dan berbekalkan confident tak seberapa, akhirnya berjaya juga aku dan ahli kelompok aku menjawab soalan yang diajukan oleh teman-teman kelompok lain..chewahh!..hahhaa...

yang tak boleh bla tu..boleh plak aku ucap basmalah be4 salam..adeiii....lawak plak...pastu blurr nak cakap salam kepada sapelaa....dan yang bestnyerr...dapat bergambar dengan ahli kelompok..hehhee...selama 7 sem aku kat sini nilah gambar pertama aku dengan ahli kelompok ak yang complete...nanti aku letakkan eaa...

Jumat, 28 Januari 2011

fara faringitis~~~

assalamualaikum...

fara faringitis...huhu....I 've got a new name again....huhu....but who gave me the name such like that....none of others....my fwend 5zulina...huahuahua...so now im going to tell u what is faringitis is ...faringitis is inflammation of throat...and right now I am...that's why I've got that name....when I sick i have no mood to do anything unless sleep, eat and watching movie...and this triad work only can regenerate my mood and cheerful again..haha...apelaa aku merepek dalam Bhs inggeris ni..!

tomorrow is PAripurna day..hmmm...such like a forum that discuss about 2 cases that have been giving to each groups over 1week...until 2 weeks because of my group have not present yet..the possibillity is high to get a chance presenting by tomorrow morning...eotokkae..???!...right now my condition is not very well...flu..runny nose and cough since 3 days ago..addoii..!how could I answer their question if their asking tomorrow...its about bioethiclaa...! and its need to do a lot of explaination and good talking personal...

lantak laaa...like I always said...just follow the flow....mayb i need to dress beautifully so I can make a good mood and confident by tomorrow morning ..hehee..

Senin, 24 Januari 2011

Iseng iseng!

Assalamualaikum...


anda tau ape itu iseng-iseng..haaa..mai sat ceq nak habaq...hahha..iseng2 tu perkataan pasar bahasa Indonesia..yang bermaksud main-main ....dengan kata lain tak ade benda nak buat haa..tulaa menambah kje..hehee...hari ni aku ngan hmate aku berjaya berkolaberasi lagu RATUKU nyayian awie dengan guitar dan keyboard version..hehhe...soo...mari kita dengar yer....actually takdelah bagus sangat pon..ade je key tersalah2...muahahhaha....hope sume enjoy!
video

Jumat, 21 Januari 2011

hari ni hari jumaat...


assalamualaikum

aku tersedar jam 5 tadi pagi..ape tak nyer tidur pada posisi terbalik...agaknyer laa...bangun2 terus tengok vid semalam yang aku upload dah complete lom....naseb baik laa dah complete..kalau tak kesian latop aku berjaga satu malam...sambil menjaga aku yang sedap tidur...hahhaa....

dengan mamainyer aku pon siapkan setting nyer sampai tersalah taip tajuk dibuatnyer...dah post kat fb baru terperasan....hahaa..xpe dah edit balik dah...hehehe...

best jer cuaca hari ni...sejuk hujan renyai....oleh itu tak dapat laa kami naik basikal ...sebab ade 1 kelas je tak tau nak pkai baju aper...hahaa...last2 pkai tshirt putih dengan sweater oren aku...terkejut gak bila tgk doktor forensik kami muda...ntah2 belum 30 pon...hehehe....muka tenang2..nampak baik...tapi rita cakap jagan disangka tenang tiada buaya...!hahhaa..ade laa bercanda doank kok....! baik laa die...tajuk die memang membosankan..sebab pasal hukum...tapi sebab die bercertia cam cerita ngan kawan2...aku poon dengar laa apa yang diomongin..mula2 aku rsa aku tak dengar pon ape yang die cakap...tapi mata melekat je kat doktor sampai laa die menceritakan kasus2 yang berkaitan bru laa mula menarik...dan oleh kerana tertarik kasus pasal masalah kekerasan rumah tangga...maka ak pon bertanye...bagaimana kalau seorang perempuan pula yang melakukan kekerasan rumah tangga..??(yang diceritakan kekerasan dari suami)..semua tergelak...actually aku serius je nak tanyer...tapi bile semua dah gelak..aku pon ikut gelak gak..hahhaha...

balik2 rumah kipas aku rosak plak..aishhh..naseb baik tak panas..hujan jer...
petang2 ni tak dapat jogging , dapat menari pon ape laa...mula2 aku ajar step dance hip hop upgrade u kat ryn ngan teuh..tapi teuh tarik diri sebab step die susah...hahaha...boleh plak die p tidur..dah abes ajar ..ryn plak ajar aku..step lagu MISS A..good girl bad girl....senang ja step die....tapi seksi2 laa..xpelaa..step seksi sbnryaa boleh bentuk tubuh..hahha

sekarang ni aku juz dapat tunggu kipas aku dibetulkan jer..nmpaknyer malam ni tak de laa kipas menemani aku!wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
video

Kamis, 20 Januari 2011

Alhamdulillah

assalamualaikum..

akhirnya, tamat juga derita untuk minggu ni...haaa minggu ni jer k...minggu depan ade lagi 2 PBL..adeii.....setelah bertungkus lumus menyiapkan sampai sakit pinggang....selesaii juga ..boleh la tarik nafas lega...minggu depan ade lagi kerja yang menanti...dan instinct aku kuat mengatakan kelompok aku pasti akan dipanggil untuk presentasi sabtu ni..tak tau la tajuk ape kan..ade 2 tajuk..kasus seksual dan abortus kriminalis.....

so kena lah prepare gak..tak pasal-pasal menggigil kalau jadi presenter tanpa apa-apa persedian...
dibalik kesibukan menyiapkan makalah sempat juga aku buat vid..memang nak cari keje kan...tapi at least benda-benda ni menyeronokkan..hahhaa...aku buat sebelum kul 8 mlm semalam kot sampai nak dekat kul 3...punya la lama...tapi tak rasa pon..yang rasa dah last-last sakit pinggang plak..huuhuhu...dah la kerusi aku ni dah kokak...tapi tak pelaa..

jadual SP dah keluar....tapi jadual OSCE tak keluar lagi...so aku tak leh decide nak beli tiket sampi bile...harga makin naik..adei..

Minggu, 16 Januari 2011

apa nak jadi?

assalamualaikum...


apa nak jadi..??
plan nak p cl x jd p petang ni.....

pe nak jadi..??
jawab soklan cam taik..tembak pakai senapang m16...haa.a.kire ok laa tu..

pe nak jadi..??
mmbe2 aku sume dah nak tunang,,nak kawen..dah de anak...aku..???...relak2 jer...enjoy selagi masih muda..hahha...

pe nak jadi..??
aku serba salah plak nak p medan..p ke tak nak p...tapi bile lagi nak p klu bukan skrg..

pe nak jadi..??
lupa plak nak tanye doc wani tentang jadual start remed blok 29 dan 30...kalau tak tak leh start beli tiket ke medan..

pe nak jadi...jadi lah...



Sabtu, 15 Januari 2011

H.E.R ...(T_____T)

ASSALAMUALAIKUM...

spe tau apa itu HER..??? aku pon tak tau sebenarmya HER tu stand for wut....tapi yang penting HER tu adalah ujian ulangan kpada dua golongan pelajar...yang pertama barangsiapa yang fail...golongan kedua barangsiapa yang nak naikkan gred...maka aku adalah golongan mengada-ngada yaitu golongan kedua...hahhaa...gedik nak amik exam lagi..tak ape lah ..orang kata belajar lebih..hahhaa....mestilah kan..orang lain dapat A...aku tak dapat A..jeles gak...addoii..

jom...dah tak ade nak main-main lagi...no more karoke ..jom belajar...anda hanya di beri kesempatan mulai saat ini sampai jam 12 tengah hari esok....!....

tak tahu apa nak di kata...

ASSALAMUALAIKUM..

hurmmm...
nak crita apa..??
yang penting aku bru je blik dr karok...hehee....
ni gile2 balas dendam pnyer karok...sebb dah lama tak karoke...
ape tak nyerr...
2 minggu berturut2 aku pergi karoke..
xpe2...ni last laa untuk bln ni dan utk bulan depan..hehhee...
lepas ni kita concentrate pada misi kita ya....yaitu lulus cemerlang ujian forensik!..hehe

rancangan p MEDAN.,,

bulan 2 ni...aku ingat nak p medan....tapi tiket tak beli lagi..tau laa...ak nak ajak erin...tapi die kerja..apit tak sempat..sbab abah di medan hampir 10 hari...takut dah naik sekolah...kalau sorang2 tak ada geng laa...huhuhu...
tapi kalau nak balik malaysia ...cam malas...rasa baru sekejap je balik..kalau balik pon...cam bosan...mak sibuk kerja..jarang dirumah...aku kalau dirumah asyik makan..hahhaa...bahaya2!..
so..kene laa tempah tiket awal2..sebelum mahal ni...tak tau laa nak naik flight apa..lion air???...
aku tak familiar laa ngn flight ni...?tapi tak salah kalau mencuba..haha...dah la sorang2...ak ni dah la blur2...addoii...

Kamis, 13 Januari 2011

AT-10-tion!!


mulai hari ni...gambar di atas akan di letak di inferior dextra setiap post penulis..hehhee...
penulis terpicu idea ini akibat kebosanan dan kestressan membaca bahan forensik untuk ujian besok...harap-harap penulis boleh menjawab soklan dengan jaya nya pada esok hari..aamiinn



Selasa, 11 Januari 2011


ASSALAMUALAIKUM.



sekadar ingin berkongsi ke-kelakar-ran...dan riang ria di wajah anda setelah menonton vid di dibawah
diharap hanya komen-komen positif sahaja yer dibenarkan...walau apa pun masing-masing ada hak dan sebab melakukan sesuatu..mungkin untuk menggembirakan hati semua orang...mengisi masa lapang..menguji kebolehan sendiri..mencari publisiti...hehee...maka tepuk dada tanya selera....peace!!
video

Sohaimi Mior Hassan

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Senin, 10 Januari 2011

erti persahabatan



ASSALAMUALAIKUM



saya ade kawan..saya ada ramai kawan...dan saya suka berkawan...tapi dalam banyak-banyak kawan tentu anda ada kawan baik..boleh la dikatakan bestfriend forever,,atau kawan baik selamanya....hehee...tak kira lah lelaki ke perempuan....hurmmm...saya pon ada juga kahwan baik lelaki dan perempuan...tapi yang lelaki tak ramai pon ..sorang jaa....tapi saya memang berkawan dengan semua orang tak kiralah lelaki ke perempuan, pondan , gay atau lesbian...yang penting kita happy...

tapi anda pernah tak terfikir apa erti persahabatan itu sendiri...hurmm...yang saya maksudkan di sini adalah teman baik lah kan..orang yang paling rapat dengan kita...yang banyak perkara kita kongsikan bersama..terutama rahsia-rahsia negara lah kan...haha..yang saya maksudkan itu sudah pon dijelaskan diatas...dengan kata lain...ikatan persahabatan adalah ikatan antara teman tidak kira yang paling rapat atau yang biasa yang kadang-kadang menuntut kepercayaan antara satu sama lain, berkongsi suka duka, susah senang bersama dan ketaatan...itulah kawan...

bagaimana anda menyayangi kawan-kawan anda...??

kalau saya sayang kawan-kawan saya...saya suka buat dia gembira..saya suka berkongsi perkara-perkara yang manis2...saya sedih kalau dia sedih dan sakit...

dan saya sedih kalau die cuba membuang saya dan tidak menghiraukan saya...kalau saya sayangkan kawan saya saya suka selesaikan masalah dan tolong dia sampai dia gembira lagi...dan saya sedih kalau peran saya sebagai sahabat tidak diperlukan...dan yang membuat saya paling bersedih hati..

.kalau dia membelakangkan saya.. tidak jujur terhadap saya...tidak percaya saya kerana sebab-sebab yang tidak munasabah atau sebalikya..tanpa alasan yang kukuh..dan jatuh ke lembah yang menyesatkan..,,saya tak nak kawan-kawan saya `sesat`.


privacy...

walaupun kita bersahabat.namun tak semuanya wajar dikongsikan...tergantung empunya diri menetapkan privacy diri sampai mana...namun sebagai sahabat atau kawan yang sudah lama kenal...tak salah kalau kita bertanyakan tentang sesuatu yang agak peribadi..tapi tergantung juga pada pemilik diri mau berkongsi atau tidak...apa yang tidak wajar di sini adalah...si sahabat cuba menyembunyikan sesuatu yang boleh menimbulkan syak wasangka walhal berita yang menggembirakan...apa salahnya..cerita lagi bagus...aku gembira kau pon senang hati...


adakah perasaan cinta atau rasa selesa...?
anda mesti pernah dengarkan ungkapan sebegini...mula-mula kawan..kenal-kenal....jadi bestfriend..pastu lah berputiklah bunga-bunga cinta....benda-benda ni slalu terjadi antara lelaki dan perempuan..tapi pernah tak terfikir adakah itu perasaan cinta benaran atau rasa selesa 'giler'sebab sudah lama berkawan..tu point yang harus difikirkan juga...tiap berhubungan mesti ada perasaan cemburu...tak kiralah antara kawan ...lagi-lagi kekasih...so dalam persoalan ini..bagaimana anda nak bezakan adalah itu cemburu akibat cinta yang sudah lama terpendam atu cemburu antara kawan...itu pon persoalan yang harus difikirkan...aku pun ada kawan baik lelaki dan perempuan...dan aku pun pernah gak mengalami situasi macam ni...berdasarkan pengalaman aku....aku rasa antara BFF perempuan terutama lelaki di sini..perasaan itu adalah perasaan selesa...sebab sudah lama berkawan...jadi perasaan tu terbina dengan sendirinya...tapi bab-bab hati ni susah nak definisikan lagi-lagi masalah seperti ini...selalu sahaja ada misunderstanding....kalau kita layan orang tu terlalu baik...nanti ingat kita suka kat die....kalau kita tak layan...nanti ingat kita tak nak berkawan...



oleh karena hati itu milik Allah...dan jodoh itu rahsia Allah...maka secara otomatik hati itu merupakan organ amanat yang dipinjamkan sementara kita bergelar khalifah di bumi...kalau menyayangi seseorang tak semestinya kita memiliki...hanya Allah sahaja yang layak memadankan kita dengan siapa walaupun ketika itu kadang-kadang hati tidak berkata setuju dengan jodoh...dan sesungguhnya banyak-banyak lah berdoa semoga hati , perasaan dan jodoh Allah berjalan seiring....aaamiinnn...

Rabu, 05 Januari 2011

HAPPY NEW MASIHI YEAR!!!

















assalamualaikum...

lama aku tak menjenguk blog ni...memang sesuai laa blog yang berkulat...bnyak cerita tapi xdak mood nak mengarang...bile xdak cerita tym tu laa rajin...sampai merepek2 cerita...hahhaa...tulaa...manusia kan tak pernah puas...so aku truly manusia laa...hehhe...tapi biarlah kita jadi manusia yang berlabel...so aku ni manusia berlabel ape erk..?? hurmmm....bagaimana dengan anda...?? sekiranya anda diberi peluang untuk brandkan diri sendiri..brand ape yang anda pilih....?? kalau aku...susah nak pilih sebab bila kita pilih tak semestinya dapat , so kita ikut je laa ketentuan syarak, sebagai khalifah di bumi Allah ini, kita lakukan sesuai dengan yang ditetapkan dalam Alquran...kalau nak sebut satu persatu memang tak sempatkan...yang penting secara general nya...buat yang baik tinggalkan yang dilarang..hahhaa....pandainya aku bercakap...ooppsss ..menulis..!...buatnya...tak tau lagilaaa..yang penting kita sentiasa berusaha ke arah tersebut..hehhe....betul tak..???!..so jadilahh brand manusia yang berguna terhadap masyarakat dan negara, tak lupa berbakti kepada ibu bapa yerr...!

di tahun baru ni...azam kena laa baru gak..bukan barua...aku dah officially stop gym...aku try gak tanaya mak aku, tapi dia kata tak payah la pergi gym..concentrate pada belajar jer...huhu..demikian laa jawapannyaa...tapi bila pikir2 balik..betul gak...tapi selama ni aku belajar je pon...kalau aku sambung gym pon...ak try mintak sponsor laa..hehehe...duit sendiri ade...tapi nak simpan untuk koas..hahhaa...gold digger..???hahhaa...sikit2 ade laaaa..

gaya baru..??? hahahaa...aku juz tukar fesyen tudung jerr....comel tak comel...yang penting aku rasa aku comel...hahha..xde laa...PD itu penting....mula2 memang orang nampak pelik...tapi lama ok laa kot...heheh...



sebab dah tak p gym...maintain itu mesti..kalau tak sia2 je...so nak tak nak , aku kena laa p jogging ikut teuh, makan kena jaga...double jaga kot.. sebab nak kurangkan lemak dengan banyak dah susah..kalau setakat jogging je laaa...baru berapa kalori terbakar dibandingkan dengan body combat, RPM...tak pe...pelan2...

bila usia dah menginjak 23 tahun tapi still tak de BF ramai orang tertanya2...hahhaa...member aku nak kawen dah 8 januari...member skolah rendah aku lagi laa..jangan cakap...tak tau laa ade anak berapa sekarang...aku...??? BF pon tak ade...nak cakap pasal anak..hahha....entah lah..bukan aku tak nak tapi tak jumpa MR RIGHT lagilaaa....nak kata aku memilih tak juga, aku kawan je pon dengan semua orang...aku kata handsome orang tu ramai member2 rumah aku kata tak handsome...haaa..so aku tak delaa tgk sangat paras rupa...mak pon cakap tak payah cari nanti datang sendiri...hurmmm....we wait and see je laa..tapi kan bila ade seseorang selain dari family ..yang boleh curhat, kongsi cerita...sakat menyakat best gak...ape pon aku rasa akus sendiri yang tak bersedia untuk pegang komitment bercouple..ntah lah...aku x tau laa orang tu betul2 sesuai dengan kita ke tak...aku tak nak laa couple lama2...tapi tak jadi...kan buang masa dan tenaga...wang ringgit lagilaa...lebih baik ku sedekahkan duit tu kat orang miskin dari melabur terhadap benda yang tak pasti...hehhee..

cuti krismas ari tu...aku balik malaysia...hehe..kita orang sempat buat family gathering kat tanjung balau jer..huhuh..semua tempat dah fully booked dan benda ni last minit punyer plan...xpe laaa..yang penting semua happy!!

me, uri omoni, uyun..



saujana memandang...tj balau



hehe..kami happy!

memang terbaik!!


me, and..our cousin ,zainury..



me ,n uri omoni again...